Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του, λέει η εκπρόσωπός του

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας “με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι”.

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι».

Στην ανάρτηση της αναφέρει τα εξής:

«Το σώμα του Αλεξέι δόθηκε στη μητέρα του. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους το ζήτησαν μαζί μας. Ενώ η Lyudmila Ivanovna βρίσκεται στο Salekhard. Η κηδεία μένει ακόμη. Δεν ξέρουμε αν οι αρχές θα επιστρέψουν την πραγματοποίησή της με τον τρόπο που θέλει η οικογένεια και όπως αξίζει στον Alexey. Θα παρέχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες».

«Τον βασανίζουν και μετά θάνατον»

Νωρίτερα σήμερα η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, είχε ζητήσει από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν τη σορό του συζύγου της για να ταφεί και κατηγόρησε τον «δαιμονικό», όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «βασανίζει» τη σορό του.

 Σε ένα βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, το οποίο ανέβασε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγορεί τον Πούτιν ότι κρατάει «όμηρο» τη σορό του συζύγου της και αμφισβητεί την χριστιανική πίστη του Ρώσου προέδρου, την οποία συχνά ο ίδιος επικαλείται.

Η μητέρα του Ναβάλνι, η Λουντμίλα, δήλωσε χθες ότι Ρώσοι ερευνητές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του από το νεκροτομείο της απομακρυσμένης πόλης της Αρκτικής, του Σάλεκαρντ, μέχρι να συμφωνήσει εκείνη να τον θάψει ιδιωτικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί